İstanbul Üniversitesi Bahar Şenlikleri 2012’ye 210 Bin Kişi Katıldı

İÜ Öğrenci Kültür Merkezi ve öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen, ülkemizin tek ücretsiz bahar şenliği İÜ Bahar Şenliği 2012 sona erdi. 8-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında İÜ Avcılar Kampüsü’nde düzenlenen bahar şenliklerinde Athena, Mustafa Ceceli, Atiye, Kubat ve Duman konser verdi. Ogün Sanlısoy, Kırmızı, Aydilge, Akçay Karaazmak ve Kolpa’nın da sahne aldığı şenlikte DJ Erkan Şen de sahne şovu ile davetlileri eğlendirdi. İÜ Bahar Şenlikleri 2012’ye İÜ öğrencilerinin yanı sıra İÜ akademik ve idari personeli ile birlikte toplam 210 bin kişi katıldı.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen şenliklerde 5 gün boyunca öğrenci kulüpleri çeşitli etkinlikler (tiyatro oyunları, müzik etkinlikleri, orienteering, tekerlekli sandalye, bisiklet yarışları) düzenledi. Halk oyunları ve gitar dinletileri, interaktif heykel çalışmaları, Nusret Aktay’ın illüzyon gösterisi de şenliğe renk kattı. BEST FM medya sponsoru olduğu şenlik alanında çeşitli kurum ve kuruluşlar stand açtı. Öğrenciler lunaparkta eğlendi. Bunların yanı sıra takı tasarım ve resim sergisi açılışları ve havai fişek gösterileri yapıldı.

İÜ Bahar Şenlikleri 2012’de kendilerine özgü tarzları, güçlü sesleri, duygusal, renkli ve hareketli şarkılarıyla sahne alan Athena, Mustafa Ceceli, Atiye, Kubat ve Duman öğrencileri coşturdu. Coşku ve eğlencenin hâkim olduğu İÜ Bahar Şenliği 2012’ye ilgi büyüktü.

Saat 21.00’da başlayıp 23.00’da sona eren ana konserlerde Athena’yı 55 bin kişi, Mustafa Ceceli’yi 55 bin kişi, Atiye’yi 40 bin kişi, Kubat’ı 20 bin kişi, Duman’ı ise 60 bin kişi izledi.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28/05/2012