Prof. Dr. Ayşe AYÇİÇEĞİ DINN

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde asistanlığa başladı.  1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde “The effects of the mother training program on attitudes of mothers towards sex roles” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesini aldı. 1996 yılında “Uyaranların hafızaya kodlanmasında işitsel, görsel ve anlamsal özelliklerin etkisi” başlıklı tezi ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden doktora derecesini aldı. 1997 yılında TUBA doktora sonrası araştırma bursunu kazanarak 1997-1999 yıllarında Amerikan Üniversitesi Psikoloji Bölümünde iki dillilik konusunda araştırmalarını sürdürdü.   1999-2001 yıllarında Boston Üniversitesi Psikoloji bölümünde misafir öğretim üyesi olarak nöropsikoloji ve iki dillik konularında araştırmalarını sürdürdü. 7 Ocak 2010 yılında Deneysel Psikoloji anabilim dalında Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 2005 yılından beri Psikoloji Bölümü Deneysel Psikoloji Ana bilim dalı başkanlığını sürdürmektedir.  2010 yılında Psikoloji Bölümü başkanlığına ve Kariyer Merkezi Müdürlüğü’ne getirilmiş olup bu görevleri halen devam etmektedir.

22 adet uluslararası makalesi, 19 adet uluslararası bildirisi, 7 adet yurt dışı proje yürütücülüğü, uluslararası bir kitapta bölüm yazarlığı, 2 adeti çeviri olmak üzere 3 Türkçe kitabı, 24 adet ulusal hakemli dergilerde makalesi, 19 adet ulusal kongrelerde bildirisi, 2 adet Aile Araştırma Kurumu destekli, 6 adet İstanbul Üniversitesi Araştırma fonu destekli, 1 adet Edebiyat Fakültesi adına ve 2 adet TUBİTAK destekli toplam 11 yurt içi kaynaklı proje yürütücülüğü bulunmaktadır.   Çalışmalarına yapılan atıf sayısı 170’dir. Danışmanlığında yedi yüksek lisans tezi tamamlanmış olup halen 1 doktora tezi yönetmektedir.

Prof.Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn yaptığı çalışmalardan dolayı 1997 yılında TUBA Postdoktora Yurt Dışı Bursu, 2003 yılında İÜ Sosyal Bilimler Ödülü, 2004 ve 2005 yılında İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Ödülü’nü almıştır.

Ayrıntılı Özgeçmiş ve Yayınları için TIKLAYINIZ.

15/08/2011