İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi Renkleniyor

Tarihin ve doğanın birleştiği İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi kışa hazır. Her gün düzenli olarak bakımı yapılan ve mevsime göre yenilenen İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi, kış hazırlıklarına başladı. İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleştirilen düzenlemelerde, ağaçlar budandı, yapraklar temizlendi, çuha çiçeği ve lale dikimi yapıldı.

İBB Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet İhsan Şimşek’in öncülüğünde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte yapılan düzenlemelerden, öğretim üyeleri ve öğrenciler çok memnun. Şehrin merkezinde yemyeşil ağaçlar, renkli çiçekler ve kuş cıvıltıları ile insana huzur veren bahçeye turistlerin ilgisi de yoğun.

Öğrencilerin sınavlara hazırlandıkları, kitap okudukları, stres attıkları bahçeye her yıl 30-35 bin bitki dikiliyor. Okulda artık daha çok vakit geçiren öğrenciler, bahçenin son hâlinden çok memnundular.

Dört Mevsim İlkbahar

Bahçedeki çiçekler okula yeni bir hava kattı. Özellikle sınav döneminde bahçede, çiçeklerin arasında vakit geçirmek hoşuma gidiyor. Dikilen çiçekler, kış gelmesine rağmen ilkbahar gelmiş gibi hissettiriyor.

Artun ATMACA

(İÜ Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü 2. sınıf)

Çalışmalar Devam Etmeli

Bahçede oturmak daha keyifli hâle geldi. Okul daha güzel görünüyor. Öğrencilik hayatının tadını en çok bahçede vakit geçirirken çıkarıyorum. Bu çalışmaların devam etmesini diliyorum.

Büşra KAYA

(İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Banka Sigorta Bölümü 2. sınıf)

Estetik Bir Görüntü

İstanbul Üniversitesini diğer okullardan ayıran en önemli özelliği bahçesidir. Bahçenin dizaynını, çimlerin dikimini çok beğeniyorum. Bahçenin insanı rahatlatan bir havası var. Yeni ekilen çiçekler okula daha estetik bir görüntü katmış.

Ali AKYÜZ

(İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 2. sınıf)

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01/12/2011